Sok minden, egyben

Idén ez az első bejegyzésem, amiben több dologról lesz szó, mert az utolsó bejegyzésem óta történt pár dolog: SQL Operations Studio, SQL Management Studio, MeltDown és Spectre, SQLSaturday…

SQL Operations Studio

Kijött két új változat is az SQL Operations Studioból, aminek többek között a teljes kódját közzétették GitHubon. A decemberi és a januári kiadással többek között kapott telepítőt, személyre szabható képernyőt, “Run Current Query with Actual Plan” parancsot, javításokat a connection ablakban, és egy csomó apró javítást vagy módosítást.

SQL Management Studio

Az előző SSMS kiadásnál nem említettem, hogy az XE Profiler szerencsére már leállítja az általa indított extended event sessiont. A futtatási tervek új ikonokat kaptak, kicsit egyszerűbbek lettem, amolyan material-szerűek.

MeltDown és Spectre

Sajnos ez a sérülékenység, illetve a javítása sajnos az SQL Servert is erősen érinti. Az MS kiadott egy szép kis guide-ot, hogy milyen esetekben mit kellene vagy lehetne tenni. Ezek OS és/vagy SQL patcheket jelentenek, de kifejezetten felhívják rá a figyelmet, hogy teszteljük a patcheket mielőtt éles környezetbe feltennénk.

SQLSaturday

Április 14-én ismét lesz SQLSaturday Magyarországon. A végleges műsor még nem állt össze, de már most is látszik, hogy megint jó lesz. A regisztráció már nyitott, az enyém el is ment.