SQL Management Studio helyett…

Van jó pár alkalmazás, amivel ki tudjuk váltani a Management Studiot. Vagy legalábbis megpróbálhatjuk.

Az SQL SMS nem tökéletes alkalmazás, de azért nagyon sok mindent tud alapban, és mivel az SQL szerverrel együtt fejlesztik, eléggé közel is áll hozzá. De mindig vannak próbálkozók, akik megpróbálják kiváltani.

Éppen szembe jött velem a PopSQL nevezetű cuccos. Nem rossz, nem rossz. A szokásos dolgokon kívül egy dologgal próbál igazán kitűnni a tömegből.

Nevezetesen a csoportmunkában. A Google Docs-hoz hasonlóan online láthatom, ahogy a csapattársam gépeli a query-jét. Ezen felül a query-ket meg is lehet osztani, el is lehet menteni, és az alkalmazáson belül könyvtárakba rendezni. Ugyanígy létre lehet hozni, el lehet menteni adatbázis kapcsolatokat, és ezeket is meg tudjuk osztani a csapatunkkal.

A maradék, hogy többféle adatbázist is kezel, hogy grafikont tud létrehozni az eredményből, vagy hogy exportálni tud, már nem akkora szám.

Egyedi fejlesztőknek, vagy 5 fő alatti csapatoknak ingyenes, ezen felül 5 dollár per fő per hó. 30 napig mindenki ingyenesen használhatja, szerintem egy próbát megér.