Rólam

Balla Imre vagyok, magam bevallása szerint fejlesztő.

Botcsinálta DBA-ként még 1995-ben kezdtem el MS SQL-lel foglalkozni. Azóta túlestem sok mindenen és sok mindent megtanultam. Megszerettem az SQL-t, és próbálkoztam sok változatával, de a kedvencem még mindig az MS SQL maradt.

Néha rácsodálkozok már kész adatbázisokra, táblákra, és mivel nem tudtam magamban tartani a felfedezéseimet és/vagy a morgásaimat, elindítottam ezt a kis blogot.

A DBA szerepkörből nem kifejezetten maga a szerver telepítés, frissítés, monitorozás, felhasználók kezelése, backup és társai, vagyis a „hard” DBA feladatok állnak közel hozzám, hanem inkább a fejlesztési rész. Adatbázis tervezés, optimalizálás, query tuning, programozás, adat-migráció, adat-transformálás a kedvencem, az ezzel járó minden nehézségekkel együtt.

Ha arra számítasz, hogy itt valami nagy mélységekbe menő magyarázatokat és bejegyzéseket találsz, akkor valószínűleg csalódni fogsz. Nem vagyok semmi esetre sem MS SQL szakember, nagyon sok mindenről nem tudok, esetleg rosszul tudom.

A célom csupán az, hogy talán segítséget adhatok olyanoknak, akik elakadtak ebben-abban, vagy egy olyan problémába botlottak, amin már nekem is el kellett gondolkoznom.

Ahogy a site neve is mutatja: ez csak egy kávézó, beülünk és beszélgetünk.